A módszer


A Source Memory Healing™ forrásemlék gyógyítást jelent.

Forrásemléknek nevezünk minden olyan alapélményt, tapasztalást, traumát, amely erőteljes érzelmi töltettel bír. Ezek a forrásemlékek jöhetnek a jelen életből, a fogantatástól a jelen pillanatig, de jöhetnek előző életekből, vagy akár a felmenőktől, generációs mintaként.

Mindenképpen fontos hangsúlyozni az erőteljes érzelmi töltést. Ezekhez az emlékekhez azután különféle korlátozó hitrendszerek fűződnek fel, amelyeken keresztül azután teremtjük a saját valóságunkat, az életünket. 

A technika alapja egy több ezer éves meditációs módszer, amely az ősi trika filozófiából ered. Nyolcas csakrás meditációnak nevezzük. A nyolcas csakra az isteni tudatosság, könyörületesség és a karmikus lenyomatok energetikai központja. Ez a meditáció korábban kizárólag a keleti szerzetesek számára volt hozzáférhető. A meditáció során az agy dominánsan delta agyhullámra kerül, amely a mélyalvás állapota, a gyakorlás során egyfajta éber mélyalvásba kerülünk. A meditáció hatására aktiválódnak a karmikus emlékek, s ez elég mély tudatállapot ahhoz, hogy forrásemlékek keresésébe kezdjünk, s ha megtaláltuk, feloldjuk a traumatikus emlékeket a tiszta tudatossággal való kapcsolaton keresztül. Nagyon fontos tapasztalat és megfigyelés, hogy mélyen lévő karmikus emlékek, traumák feldolgozása, oldása valóban tartós eredményt hozó módon sem alfa, sem theta agyhullámon, a Karma Törvénye nélkül nem lehetséges.

“Ehhez gyakorlott vezető kell, aki elvisz oda és olyan biztonságos teret tud tartani a folyamat alatt, ahol mindez megtörténik. Az eszköz, amivel mélyre megyünk, egy nagyon ősi meditációs technika, mely gyakorlást igényel, de ha a vezető képes ebben sok időt tölteni, akkor a kliens is képes lesz belemenni. A törvényekkel karöltve dolgozunk, mint pl. a karma törvényével, az igazság törvényével, az egyensúly és a harmónia törvényével, hogy a rend helyreálljon. A meditáció rendszeres gyakorlása segít abban, hogy egy idő múlva magunknak is képesek legyünk oldásokat csinálni, és végre önmagunk mesterévé válhatunk. Mindegyikünk saját útján találkozik tanárokkal, mesterekkel akikkel egy ideig együtt megy az úton, de a cél megiscsak az, hogy megérkezzünk egy mély csendbe, amiben mindennek és mindenkinek az elfogadása van, és béke, öröm és bőség!” (Szilasi Márti és Vantulek Zsolt)

A Karma cselekvést jelent. Minden egyes gondolatunknak, kimondott szónak, cselekedetünknek következménye van. Ez a következmény lehet negatív, pozitív vagy semleges. A pozitív következmény azt jelenti, hogy a tettünk boldogságot, örömet, szeretetet teremt. A negatív cselekedeteink fájdalmas, szenvedéssel teli következményeket jelentenek.

Az univerzumunkat törvények szabályozzák, ezek közül a Karma Törvénye az, amelyik az egyensúly megtartásáért felelős. Ez azt jelenti, hogy megtanít bennünket életeken át, hogy az univerzum működését megértve egyre jobb és boldogabb emberré válhassunk. A Karma Törvényével való munka elképzelhetetlen az erények kifejlesztése és gyakorlása nélkül. A Forráshoz, Istenhez a belső tisztaságon át vezet az út.

A Source Memory Healing azok számára javasolt technika, akik úgy érzik, hogy vannak olyan részei az életüknek, amelyek akár több éves belső munka hatására sem változnak, s akik hajlandóak elég mélyre menni a tartós változás érdekében.